KL-IK biedt ondersteuning aan ontwikkeling en ontplooiing van mensen die zich voor even of langere duur moeilijk zelfstandig staande kunnen houden in de samenleving. KL-IK helpt hen een veilig en zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen voor henzelf, een eventuele partner en kinderen. De doelgroep van KL-IK is breed: hulpbehoevenden. Vanaf het eerste contact met KL-IK moeten mensen zich geholpen voelen in hun huidige situatie.

“Er is slechts één klik nodig om hulp in gang te zetten. Vanaf het eerste contact ervaren mensen dat KL-IK in actie komt en belangrijke zaken zoals inkomen en onderdak snel regelt.

KL-IK wilt meewerken aan een gemeenschap waarin mensen elkaar onderling opvangen en helpen om verder te komen in het leven. Door schakelpunt te zijn in de gemeenschap, door verbonden te zijn met zorgvragers en met andere maatschappelijke en professionele hulpverlening, wilt KL-IK groei of behoud van zelfstandigheid bij zorgvragers versterken en versnellen. Het grootste succes voor KL-IK in deze begeleidingstrajecten is als het zichzelf overbodig maakt en de cliënt weer zelfverzekerd in de maatschappij staat.