KL-IK KICK

kickboksen wordt ingezet als middel om tot inzichten en doelen te komen. Je gaat actief aan de slag met je lichaam. Je mag uit je hoofd in je lichaam komen. Tijdens de sessies gaan we bewegen, praten, letten op ademhaling, letten op bewegingen, lichaamshouding, evenwicht enz.  er worden kickbokstechnieken aangeleerd om je goed te kunnen uiten.

 Wie komt in aanmerking voor kickboksen onder begeleiding van professionele hulpverleners (sociaal pedogogen).

Kickboksen is voor iedereen, man, vrouw, jong, oud, fit of niet fit. Met het kickboksen kun je je weerbaarheid, zelfvertrouwen, inzicht en balans vergroten. Zo leer je grenzen herkennen, stellen en bewaken. Daarnaast is het een prima manier om tot inzichten te komen over je angsten, boosheid, verdriet en stress. Tevens wordt in de sessies aandacht  besteed hoe hier in de dagelijkse praktijk mee om te gaan. Alles wordt aangeboden met ondersteuning van kickboksen.

 Probleemgebieden waar het kickboksen met professionele begeleiding ingezet kan worden.

  • Burn-out (klachten)
  • Depressieve klachten
  • Problemen met het zelfbeeld (negatief zelfbeeld)
  • Problemen met het zelfvertrouwen
  • Angsten
  • Agressieproblemen (bijv. impulsiviteit)
  • Trauma
  • Enzovoort

Waarom kickboksen

 kickboksen heeft iets spannends. Wanneer je aangeeft dat je aan kickboksen doet ontstaat er een beeld. Bijna iedereen vindt het stoer, spannend en ook vreemd.

Vaak is het moeilijk om gevoelens of inzichten onder woorden te brengen. Binnen de kickboksen hoef je niet altijd te praten. Vaak komt het gesprek vanzelf op gang omdat er een gezamenlijk doel is er wordt hierdoor ook een relatie opgebouwd. Kickboksen draait veel om respect voor elkaar en voor de meester in dit geval is de meester ook een professionele hulpverlener. In de praktijk hebben we mogen ervaren dat kickboksen en ook andere vecht- en verdedigingssporten een zeer geschikt middel zijn.

 Groeien door kickboksen

Door middel van kickboksen proberen we jouw in beweging te krijgen. En met de ervaring die wij hebben in zeer verschillende problematieken kunnen we doelen die je voor ogen hebt makkelijker behalen. 

Meld je aan klik hier
Meld je aan klik hier
Meld je aan klik hier
Meld je aan klik hier
Meld je aan klik hier
Neem contact met ons op voor meer info

Reviews
van deelnemers verwijzers en medewerkers Kl-IK

Kl-IK wist niet wat ik er van kon verwachten. We hadden gelukkig een groepje met alleen vrouwen. Vond ik in het begin wel prettig. Rustig aan beginnen met ene groepswarming-up daarna technieken. Verschillende met de benen en armen. Je gaat het dan ook steeds leuker vinden en dan echt tegen de zakken aan. dan voel je dat je ook echt aan het werken bent heerlijk…. Sheena heeft alle tijd en let steeds goed de technieken. het is niet zomaar trappen of slaan zit echt veel techniek achter. Een hele fijne manier om bezig te zijn de les vliegt zo voorbij zo leuk was het ik kom zeker terug.

Laura

Dit leek me wel wat ik heb in het verleden aan Judo gedaan en ik zoek onder juiste begeleiding veilig sporten. Ik ken de mensen bij KL-Ik al lang en zag dat ze dit nu aan het opstarten waren. Ik heb elke dag als ik was wel even gekeken hoe ver ze waren. Tot ik te horen kreeg dat de groepen eindelijk zouden beginnen. Valt me niet tegen is nog moeilijker als ik dacht. ER wordt hele goed opgelet dat we de juiste technieken aanleren. Dat is belangrijk zeker als we met elkaar sparren en tegen de zakken anders kun je elkaar of jezelf pijn doen. En dat moet niet het moet echt leuk blijven zoals het nu gaat. Ik ben fan en ik kom dit elke week doen lekker even gezond met lichaam en geest bezig zijn top.

Deelnemer Kl-IK Kick

We zijn nu begonnen met verschillende groepen. We zijn nog aan het kijken hoe andere groepen op te starten. Intensief maar ook zeer techniek gericht. altijd een grapje en dan weer serieus aan het werk. Tijd vliegt altijd voorbij. Door de grote van de groep is er aandacht voor iedereen en kunnen we er goed bovenop zitten wat de uitleg en de veiligheid bevorderd. Zien we je ook snel een keer op de mat? Meld je dan aan.

Kl-IK medewerker
Wil jij ook meedoen met KL-IK-Kick. Neem contact met ons op