Deze keer in Baat ontmoet: 5 vragen aan ondernemer Bert Dahmen (1981), eigenaar van KL-IK in Sittard.

Vertel eens iets over je bedrijf.
Wij zijn een organisatie voor maatschappelijke begeleiding, gevestigd in Sittard en actief in heel Limburg. We zijn in 2017 begonnen met tien cliënten. Momenteel werken we voor circa 180 mensen, vooral vanuit de Jeugdwet en de Wmo. We zijn inmiddels gegroeid tot 15 medewerkers, waarvan we de helft in dienst hebben. We leveren écht persoonlijk maatwerk, waarbij de ‘kl-ik’ tussen de cliënt en diens persoonlijke begeleider vooropstaat. Op dit moment hebben we twee kleinschalige woonvormen in Sittard met plek voor in totaal negen man. Dit zijn appartementen en studio’s, waardoor cliënten ook écht zelfstandig wonen en leven. We hebben bijvoorbeeld geen gemeenschappelijke woonkamers. Onze kracht schuilt in die nadruk op individualiteit en zelfstandigheid.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom in deze branche?
Ik heb altijd al de ambitie gehad om ‘iets’ voor mezelf te doen. Tijdens mijn studie en later ook tijdens mijn werk hield ik mij ernaast bezig met het organiseren van feesten. Ik heb tien jaar gewerkt voor een grote zorgorganisatie, als achtereenvolgens groepswerker, teamleider en manager. Ik kon me gaandeweg niet meer vereenzelvigen met hun visie en aanpak, waarop ik besloot voor mezelf te beginnen.

Wat is je relatie met Baat?
We werkten eerst met een klein administratiekantoor, maar dat kon al snel niet meer in onze vraag voorzien. Zo hebben we bijvoorbeeld een registeraccountant nodig. Naast het opstellen van de jaarrekening verzorgt Baat ook onze loonadministratie en treedt men op als juridisch adviseur. Eigenlijk kleuren ze het totale plaatje voor ons in. Ondanks dat het een grote organisatie is, vind ik Baat erg toegankelijk. Zo heb ik het 06-nummer van mijn relatiemanager Erik Prevo, die altijd snel antwoord op mijn vragen heeft, zodat ik weer snel verder kan. Overigens, Cyril Ermans is onze accountant.

Je hebt drie woorden om je zaak te omschrijven. Welke kies je?
Persoonlijk. Betrokken. Vernieuwend.

Wat zijn je ambities?
We willen graag in Maastricht en Roermond soortgelijke woonvormen realiseren als hier in Sittard. We hebben ook een aanbesteding bij Justitie lopen. We krijgen namelijk veel aanvragen vanuit de reclassering, waar we op dit moment nog weinig mee kunnen. Daarnaast zie ik het als mijn persoonlijke missie om het beeld dat van cliënten bestaat te verbeteren. Er wordt te veel in hokjes gedacht. Zie je de schilderijen hier aan de muur? Dat is een mix van het werk van bekende kunstenaars en van onze cliënten, die les hebben ze gekregen van een oud-cliënt van ons die nu over de hele wereld exposeert en hier zijn atelier heeft. Ook zijn we in contact gekomen met de bekende rapper en bodybuilder Kosso, die onze cliënten wil laten figureren in een van zijn videoclips. Omdat veel van onze cliënten affiniteit hebben met muziek, willen we een muziekstudio bouwen. Je ziet: we zijn niet bang het geëffende pad te verlaten.

Meer te weten komen over deze ondernemer? Kijk op: www.kl-ik.nl.