KL-IK is een moderne, professionele en dynamische zorgorganisatie die begeleiding biedt aan cliënten in de omgeving Sittard-Geleen, Maastricht-Heuvelland. We bieden beschermd wonen, ambulante zorg en dagbesteding zoals kickboksen, fitness, creatief etc.) Onze doelgroep is breed, we begeleiden mensen met een (licht)verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek, forensisch, psychosociale problematieken, jeugd en/of combinatie hiervan.

Voor veel mensen is vrijwilligerswerk een nuttige tijdsbesteding voor anderen betekent dit een bijdrage leveren aan de samenleving. KL-IK biedt vrijwilligers een laagdrempelige, bruisende omgeving met leuke collega’s en ruimte voor kunst. Vrijwilligerswerk bij KL-IK biedt mensen een gelegenheid om hun creatieve kwaliteiten in te zetten, zich te ontplooien en je eigen IK te ontwikkelen.
KL-IK is ‘Krachtig door mijn –IK’. Wij staan voor het hebben van een identiteit, het meenemen van je eigen IK. Dit vragen we niet alleen van cliënten, maar ook van jou!

Functiebeschrijving
De dagbesteding creatief is één van de dagbestedingen binnen KL-IK. Als vrijwilliger geef je een impuls aan het aangaan, verbinden en versterken van sociale verbanden. De verschillende dagbestedingen leiden tot een sociale kruisbestuiving van onze cliënten. De ondersteuner Creatieve kunst is een belangrijke schakel in dit geheel. Jij draagt zorg voor een passende creatieve dagbesteding aan onze cliënten zoals bijvoorbeeld tekenen, schilderen, graffiti, boetseren en in het algemeen het maken van moderne kunst. Ben je creatief, handig en werk je graag met verschillende materialen, producten, dan is dit vrijwilligerswerk echt iets voor jou.

Profiel
Je kunt mensen motiveren met je creatieve enthousiaste ideeën, bent sociaal en bent in   staat om veranderingen, ontwikkelingen van deelnemers te signaleren, te beschrijven aan de coördinator dagbesteding en/ of begeleider. Daarnaast heb je geen moeite om met weerstand van cliënten om te gaan en dit op een adequate wijze op te lossen. Je kunt je schriftelijk en mondeling goed uitdrukken en werken met een computer. Kennis op MBO-niveau aangevuld met relevante scholing en/of ervaring op het gebied van creatieve kunst een pré.

Je bent flexibel inzetbaar, tenminste 2 dagdelen per week beschikbaar, in het bezit van
een rijbewijs en een eigen vervoermiddel. Als kunstenaar kan/ mag je gebruik maken van de galerie en het gezicht zijn van de verkoop van de kunst.

Je maakt deel uit een team van vrijwilliger en (traject-, ambulant-) begeleiders en legt
verantwoording af aan de coördinator Dagbesteding.

Vergoeding
De hoogte van de vrijwilligersvergoeding is afhankelijk van wet- en regelgeving. 

Informatie & aanmelden
Meer inhoudelijke informatie kun je telefonisch opvragen bij de Algemeen Manager/ Coördinator Zorg te bereiken op 06-82138583.

Je kunt je aanmelden door een motivatiebrief te schrijven waarin je naast je persoonlijke gegevens een toelichting geeft waarom dit vrijwilligerswerk je aan spreekt. Je motivatie, toelichting en C.V. kun je mailen naar info@kl-ik.nl. t.a.v. het secretariaat o.v.v. Vrijwilliger Ondersteuner Creatieve kunst. Bij veel respons zal een brievenselectie plaatsvinden. Na 30 april 2020 of zoveel eerder hoor je zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Als we daarna een match denken te hebben, organiseren we een meeloopdag om te onderzoeken of de KL-IK er inderdaad is.