KL-IK is een moderne, professionele en dynamische zorgorganisatie die begeleiding biedt aan cliënten in de omgeving Sittard-Geleen, Maastricht-Heuvelland. We bieden beschermd wonen, ambulante zorg en dagbesteding zoals kickboksen, fitness, creatief etc.) Onze doelgroep is breed, we begeleiden mensen met een (licht)verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek, forensisch, psychosociale problematieken, jeugd en/of combinatie hiervan. KL-IK is ‘Krachtig door mijn –IK’. Wij staan voor het hebben van een identiteit, het meenemen van je eigen IK. Dit vragen we niet alleen van cliënten, maar ook van jou!

Functieomschrijving

Je gaat aan de slag als ambulant begeleider met cliënten uit de verschillende doelgroepen. De cliënten met wie je te maken krijgt zijn met recht een uitdaging. Ze vragen intensief om hulp, mijden de zorg en/of kennen het systeem al geen ander. Problemen waar ze mee te maken hebben zijn bijvoorbeeld maatschappelijke achteruitgang, ontheemd, sociaal isolement of wanbetaling. Som zorgt het voor overlast in de samenleving en een beperkt netwerk.

Jouw werk begint dus ongeveer bij het winnen van vertrouwen. Niet alleen in woorden, maar ook in daden laat je zien, dat je er voor hen bent. Naast het winnen van vertrouwen zal in begin het goed luisteren naar de cliënt en de vraag van de cliënt leidend zijn. Ondersteun, begeleidt je cliënt in datgene wat hij doorleeft, maak waar wat je belooft en push niet, maar houdt vooral de regie. Door gezien en gehoord te voelen ontstaat het vertrouwen en de motivatie om nieuwe stappen te zetten. Naast lef, inlevingsvermogen, flexibiliteit en creativiteit moet je in staat zijn om ook flink door te pakken. Om de zorg voor hen zo goed mogelijk te kunnen leveren stel je een plan van aanpak op met daarin de doelen die jij met je cliënt hebt besproken. Je voert je hulpverleningsplannen uit op een methodische verantwoorde en inzichtelijke wijze, zodanig dat je de vooraf gestelde doelen samen met de cliënt zo goed mogelijk bereikt.

Profiel

KL-IK zoekt een gedreven ambulante begeleider die stevig in zijn schoenen staat. Een enthousiaste medewerker met een passie voor zorg.

Je beschikt over een relevante HBO opleiding en bent SKJ geregistreerd. Je bent op de hoogte van de sociale kaart, durft de verantwoordelijkheid en de vrijheid te nemen binnen je functie en team. Samen met je collega’s sta je klaar voor je cliënten en kun je zelfstandig werken en vormgeven aan individuele hulpverleningstrajecten. Je bent in staat om je eigen caseload te managen en draagt zorg van correcte, kwalitatieve rapportages en een tijdige en passende aanpak. Je bent flexibel inzetbaar en in het bezit van een rijbewijs en een eigen vervoermiddel.

Je maakt deel uit een team van ambulant begeleiders en legt verantwoording af aan de Algemeen Manager/ Coördinator Zorg.

Salaris

Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring waarin de CAO Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening richtinggevend is. Informatie & sollicitatie Meer inhoudelijke informatie kun je telefonisch opvragen bij de Algemeen Manager/ Coördinator Zorg te bereiken op 06-82138583.

Mail je motivatiebrief en c.v. door naar info@kl-ik.nl. t.a.v. het secretariaat o.v.v. Vacature Ambulant begeleider. Bij veel respons zal een brievenselectie plaatsvinden. Na de sluitingsdatum hoor je zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als we daarna een match denken te hebben, organiseren we een meeloopdag om te onderzoeken of de KL-IK er inderdaad is.